روز زن و روز مادر

روز زن و روز مادر
در ایران برای قدر دانی از این جایگاه روزی را به عنوان روز زن در تقویم ها درج نموده اند که نماد ایثار و از خود گذشتگی است. روز تولد حضرت فاطمه ی زهرا (س) در تقویم هجری شمسی ایران روز زن معرفی گردیده است.

روز مادر و روز زن

مردان شاید در نگاه اول قوی و سلطه جو به نظر بیایند اما خداوند متعال در فطرت انسان ها احساساتی را قرار داده است که این مرد محکم و قوی با توجه به عواطف خود احساس خلاء بزرگی در وجود خود داشته باشد.

این احساس خلاء زمانی مداوا می شود که مرد در کنار خود یک همدم و یک همراز مهربان و وفادار را داشته باشد و به عبارتی همسری داشته باشد تا نقش وجودی اش با ایشان تکمیل گردد و در مسیر رشد و موفقیت دست به دست هم داده و در کنار هم دوشادوش به قله های بلند آرزوهایشان برسند.

در ایران برای قدر دانی از این جایگاه روزی را به عنوان روز زن در تقویم ها درج نموده اند که نماد ایثار و از خود گذشتگی است. روز تولد حضرت فاطمه ی زهرا (س) در تقویم هجری شمسی ایران روز زن معرفی گردیده است.

روز زن در ایران باستان

 در ایران باستان، روز اسفندگان، به‌عنوان روز بزرگداشت زن و زمین گرامی داشته می‌شد. به‌طور رسمی، این روز در تقویم رسمی امروز ایران، برابر با ۵ اسفند است.

هرچند برخی زرتشتیان، روز ۲۹ بهمن را که در گاهشماری سنتی آنها با ماه‌های فقط ۳۰ روزه، برابر با پنجم ماه اسفند است، برای این جشن در نظر می‌گیرند، اما به‌نظر کارشناسانی نظیر موبد کوروش نیکنام، امروزه روز درست اسفندگان، همان ۵ اسفند است.

دکتر محمد نجاری پژوهشگر مطالعات تطبیقی زنان در هنر و ادبیات، نیز در سخنرانی خود با عنوان سوگ و سورنامه ، با استناد به ابوریحان بیرونی و گردیزی، تاریخ پنج اسفند را صحیح می داند.

دکتر محمد نجاری می گوید: بنا به گفته ی ابوریحان اسفندارمَذ ایزد موکل بر زمین و ایزدِ حامی و نگاهبان زنان شوهر دوست و پارسا و درستکار بوده و به همین مناسبت این روز، عید زنان، تلقی می گشته است و مردم به جهت گرامیداشت زنان، به ایشان هدیه می دادند و بخشش می کردند. این عبارت را گردیزی نیز در زین الاخبار آورده است: از این جهت جشن را مردگیران می گفتند که زنان به اختیار خویش و با آزادی، شوی و مَرد زندگی خود را برمی گزیدند. بنابراین در روز پنجم ماه اسفند جشن زنانه ی «مَردگیران» یا «مژدگیران» که به زنان اختصاص داشته، برگزار می شده است؛ پس تاریخ تاریخ صحیح جشن سپندارمذگان یا اسفندگان یا مردگیران یا مژدگیران ، پنجم اسفند خواهد بود .

در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران در عصر حاضر روز تولد فاطمه زهرا در ۲۰ جمادی‌الثانی به عنوان روز زن و همچنین روز مادر گرامی داشته می‌شود.

در زمان حکومت پهلوی روز بیست و پنجم آذر ماه می باشد (به اشتباه روز تولد فرح گفته شده که روز تولد فرح ۲۲ مهر ۱۳۱۷ تهران می باشد.

فقط ایرانی ها نیستند که روز مادر روز جشن می گیرند.جشن روز مادر در بیش از‌ 40 کشور جهان برگزار می‌شود. این جشن در بسیاری از کشورها مانند بریتانیا، امریکا، استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، فنلاند، ایتالیا، ژاپن و ترکیه جشن روز مادر به طور رسمی در دومین یکشنبه ماه مه برگزار میشه که این تاریخ به زمان یونان باستان برمی‌گردد.

 

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.